Voorjaarscusrus beeldhouwen in steen

1 t/m 6 mei 2023
Fort Spion

Locatie
Iets eerder dan andere jaren vindt ook dit jaar weer een voorjaarscursus beeldhouwen plaats. Een van de mooiste momenten in het jaar, waarin zo veel groen uitloopt, vormt de begeleiding van onze bezigheid. Laten we het begin van het buitenseizoen vieren! Fort Spion, bij Loenen aan de Vecht is een zeer klein eiland-fort dat uitkijkt over de Loosdrechtse Plasssen. Hier kunnen wij 6 dagen lang ongestoord en geconcentreerd bezig zijn met de totstandkoming van een eigen sculptuur. We werken in een steensoort naar keuze: Belgisch hardsteen, marmer, Franse kalksteen, serpentijn, albast of travertijn.

Materiaal
Steen is een materiaal dat imponeert door zijn ouderdom en tijdloosheid. De wijze waarop het is ontstaan bepaalt grotendeels hoe het bewerkt wil worden. Meer dan fysieke kracht vraagt het werken in steen om geduld, doorzettingsvermogen en fantasie. De cursus is zeer geschikt voor beginners om kennis te maken met het werken in steen. Van het aanleren en uitproberen van de basistechnieken van het ambachtelijke handwerk gaat een geheel eigen charme uit. Voor hen met enige ervaring biedt deze cursus de mogelijkheid om principes van vorm en techniek verder te ontwikkelen. Hoewel het met de hand werken centraal staat, kan in enkele gevallen ook mechanisch gereedschap worden ingezet.

Werkwijze
Deze cursus is zeer geschikt voor beginners om kennis te maken met het werken in steen. Van het aanleren en uitproberen van de basistechnieken van het ambachtelijke handwerk gaat een geheel eigen charme uit. Voor hen met enige ervaring biedt deze cursus de mogelijkheid om principes van vorm en techniek verder te ontwikkelen. Hoewel het met de hand werken centraal staat, kan in enkele gevallen ook mechanisch gereedschap worden ingezet.

Docent
Guus Jooss, werkt sinds 1988 in steen in Utrecht, Italië en Griekenland. Hij heeft jarenlange ervaring in het onderrichten in het werken in steen.

Werkplek:
We zullen grotendeels buiten werken op een rustige plek op het terrein van het fort. Er zal gewerkt worden van 10 tot 17 uur, onderbroken door een lunchpauze.
Bij regen bestaat er de mogelijkheid om te werken in de remise van het fort of onder partytenten.

Prijzen:
De kosten voor de cursus bedragen 360, inclusief gebruik van gereedschap, werkbok, slijpmiddelen; koffie en thee, exclusief steen. De prijs voor een steen ligt tussen de 25 en de 75, afhankelijk van soort en/of grootte.

Aanmelding voor de cursus wordt definitief bij ontvangst van inschrijfgeld van 100, op rekeningnr.
NL32 INGB 0004 0183 48 t.n.v. G.A. Jooss te Epe onder vermelding van voorjaarscursus Fort Spion.

Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging van deelname en verdere informatie.
Inschrijving uiterlijk tot 15 april 2022.

Minimum aantal deelnemers is zeven personen, het maximum is twaalf personen.

Als u wilt deelnemen, maar u komt van ver, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij kunnen u een aantal overnachtingsmogelijkheden aan de hand doen.

Vragen?
telefoon: 06 488 142 05
.

e-mail: gusinit14@gmail.coml